Besök Åbo i sommar

Finlands äldsta stad är full av upplevelser för barnfamiljer

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/river-aura-summer_visit-turku-x_812x501.jpg

Åbo med omnejd är ett perfekt resmål för hela familjen, det finns mycket att göra för både stora och små.

Ta en tripp till Nådendal, strosa runt i Gamla staden, spana in presidentbostaden Gullranda och låt barnen träffa Mumin och gänget i berömda Muminvärlden. Här finns något för alla i familjen, följ med oss till Åbo!

Åbo slott

De flesta barn fascineras av Åbo slott och inte undra på. Här finns mystiska salar, skattkammare som bevakas av en varg, en antik leksaksutställning, gamla kostymer och mörka fängelsehålor. Låt barnen följa med på en rundtur under ledning av en slottsjungfru. I slutet dubbas varje barn till Ungriddare af Åbo slott.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/turku-castle-aerial-view_x_photo-visitturku-812x501-1.jpg

Zoolandia

Kör 20 minuter med bil ut från Åbo och du hittar Zoolandia – en kombinerad djurpark och aktivitetscenter för hela familjen. Här finns allt från alligatorer och renar till jätteormar.

Flowpark och Skanssi

En annan Åbofavorit är Flowpark, som välkomnar alla barnfamiljer med femton äventyrsbanor i olika svårighetsgrad. Här får man klättra 60 meter uppe bland trädkronorna! Inte långt därifrån finns köpcentrumet Skanssi – en shoppingvärld som är som en liten stad i sig med restauranger och inomhuslekpark.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/flowpark-abo-812x501-1.jpg

JukuPark

JukuPark är ett 1500 kvadratmeter stort poolparadis med häftiga vattenrutschbanor, uppvärmda bassänger och Sjörövarön – Finlands största vattenleksområde.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/jukupark-turku-4-812x501-1.jpg

Muminvärlden

Tillbringa en dag med Tove Janssons älskade Muminfigurer i Muminvärlden – en temapark för barn och familjer som grundas på den älskade finländska konstnären och berättaren Tove Janssons böcker. Kom och se de nya teaterföreställningarna och kika in i Muminhuset.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/moominworld_summer_2013moomincharactersdennislivson_812x501.jpg

Läs mer och boka er familjesemester här!