Akvarellmåleri med Marit Törnqvist

Junibacken

Senast uppdaterad: 2019-05-22

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Alla ska sova är Astrid Lindgrens klassiska vaggvisa, mest känd från filmerna om Bullerbyn. En vacker visa om att långsamt komma till ro.

När konstnären, illustratören och scenografen till vårt Sagotåg, Marit Törnqvist, hörde sången framföras på Astrid Lindgrens begravning 2002 bestämde hon sig för att göra en bilderbok baserad på texten. 

– När man förväntar sig i en vaggvisa att zooma in på barnet, göra världen liten, väljer Astrid att göra motsatsen. Hon zoomar ut och visar barnen allt. Hennes berättarperspektiv som stämmer så fint med mitt eget, säger Marit Törnqvist.

I april släpptes så äntligen boken Alla ska sova, med Astrids text och med vackra illustrationer av Marit.

Den 25 maj firar vi boksläppet och har samtidigt workshop tillsammans med Marit! Med utgångspunkt i den nya boken Alla ska sova bjuds besökarna in till akvarellmåleri på temat ”min dröm”.  Lite senare signerar Marit den nya boken i vår bokhandel.
Läs mer!

Ta med 2 barn men betala bara för 1!
Helgen 25–26 maj bjuder vi på inträdet för ett barn när du tar med två. Vi är nämligen övertygade om att upplevelser alltid är härligast att dela!

Erbjudandet gäller barn 2-15 år och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Kostnad

Entré: vuxna 185 kr, barn 155 kr, barn under 2 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen