https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/09/Bild-Akeshovs-arboretum.jpg

När träden får berätta – upptäck de talande träden i Åkeshov

I september lanserades en ny parkupplevelse i Åkeshovs arboretum! Här får besökarna träffa träden Barry Gran, Shirley Körsbär och Bisse Björk med flera med hjälp av QR-koder. Ett spännande och lärorikt nytt koncept som passar sig utmärkt för en mysig dagsutflykt!

Artikeln publicerades i september 2023

Hur funkar det?

Upptäck och utforska naturens förutsättningar på ett roligt och pedagogiskt sätt med hjälp av de skyltar som finns utplacerade runt om i parken. På de mindre skyltarna i anslutning till vissa träd kan du hitta QR-koder. Genom att skanna QR-koden med din mobil kan du träffa de talande träden och lyssna till deras berättelser. Via berättelserna får barnen (och deras vuxna) lära sig mer om natur och biologisk mångfald i allmänhet, och om träd i synnerhet.

I Åkeshovs arboretum finns idag 59 olika växter och träd! Nu kan du höra några av dessa berätta

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/09/nartradenfarberatta.png
Eulalia Aurora Rödek berättar bland annat om allt som myllrar i en gammal ek!

Vad är ett arboretum egentligen?

Ett arboretum beskriver en plats där främst träd planterats i vetenskapligt syfte, för att studera dem. Platsen används även för att bevara olika sorters växter och träd, samt för att dess besökare ska lära sig mer och kunna titta på växterna. Åkeshovs arboretum kom till 1998, med målet att vara en pedagogisk plats för alla!

Psst! Leta efter stubbar med QR-koder

Hitta hit

Ta tunnelbanas gröna linje 19 och gå av vid Åkeshov. Åkeshovs arboretum ligger cirka 100 meter från tunnelbanestationen.

Bra att veta:

Kombinera besöket med fikamys!