Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld blir du en del av sagan och äventyret. Här består miljöerna av det Astrid Lindgren skildrade i sina berättelser om Pippi, Emil, Ronja och de andra barnen

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/09/host23_hero-1920x1080-1.jpg

Under höstlovet förvandlas Astrid Lindgrens Värld till en helt annan upplevelse än under sommaren. Trädens löv skiftar i gult och rött, och solen sjunker ner bakom trädtopparna redan på eftermiddagen. När skymningen sänker sig, tänds eldkorgar och lyktor som kastar sitt sken över området. Den friska, klara luften fylls av doften från grillar och nyrostade mandlar. Tempot är lugnt, men det finns så klart massor av roliga aktiviteter och äventyr för leksugna barn.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/09/host-emil_1280x640.jpg

Dagsprogram

Varje dag under Höstlovsöppet spelar vi cirka 25 föreställningar i parken. I Katthult gör Emil hyss till pappa Antons förargelse, i Villa Villekulla försöker Kling och Klang få fatt på Pippi Långstrump och i Mattisborgen hoppar Ronja och Birk över Helvetesgapet. Även i Junibacken och där Rasmus på luffen befinner sig så framförs scener ur böckerna.

Läs mer här!

Småländsk marknad

För den som är intresserad av en äkta småländsk upplevelse, arrangeras även i år en traditionell höstmarknad i Astrid Lindgrens Värld. Cirka 60 hantverkare och utställare står redo med ett stort utbud av slöjdprodukter, traditionellt hantverk och smakrika delikatesser. Det finns en saluhall med ett brett sortiment av matprodukter och möjligheten att njuta av god och värmande mat och dryck.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/09/bildcollage.jpg

Bo barnvänligt med parken utanför knuten

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns flera olika boendealternativ, i hus där gator och omgivningarna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby – ”Den lilla staden”, eller i lite mindre stugor med egen uteplats nära skogen.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/09/stugor_hero-1920x1080-1.jpg

Läs mer om höstlovet i Astrid Lindgrens Värld här!