Kul läsning från Barn i stan
Intervjuer
Publicerat 18 Mars 2019 18:18

I Bära frukt lär sig barnen om trädgård och miljö

Ett äpple, två äpplen, en hög äpplen! I världens bästa plats, en trädgård händer en del magiska saker. Bära frukt är UusiTeatteris föreställning om miljö och mat som nu har förlängts med hela fyra extra spelningar i april! Vi blev supernyfikna och ställde några frågor till producenten Satu Tielinen.

text: Anna Lekberg foto: Kai Kangassalo

Bära frukt, vad handlar den om?

– Hm, den handlar bland annat om världens bästa plats som råkar vara just en trädgård där det händer en hel del magiska grejer. Den handlar om olika saker man kan göra i en trädgård, både lekfulla sådana men även om saker som är både viktiga och nyttiga. 

Hur har ni fått inspiration till föreställningen?

– Ursprungligen kom inspirationen till produktionen från en vision där vår teaterchef Jukka Korpi såg framför sig en stor hög äpplen och ville på ett eller annat sätt förverkliga visionen. Regissören Mari-Helen Hyvärinen har däremot hämtat inspiration från sitt brinnande intresse för just frågor som berör ämnena miljö och mat.

Vad har varit svårast?

– Oj, det är en svår fråga! Tycker att allting har hittills gått helt utan problem faktiskt.

Vad har varit roligast?

– Det roligaste har nog varit att få se föreställningen växa fram, när alla elementen bit för bit faller på sin plats, musiken, scenografin och allt det som händer under föreställningen. Roligt är också att vi har haft fullbokat hela vägen och att vi har fått bra respons från barnen. 

Varför ska man se Bära frukt?

Bära frukt är en fantasifull föreställning där man på ett lekfullt sätt lär sig litet om miljö och mat, om att skörda äpplen och päron och annat som är gott. På grund av stor efterfrågan har vi satt in "fyra extra föreställningar" i april, så passa på att se den då!

Läs mer om Bära frukt här! 


Till toppen