Baltic Sea Science Center

Skansen

Senast uppdaterad: 2019-04-30

Beskrivning
Läs när Barn i stans Barnpatrull besökte huset!

Östersjön har kommit till Skansen i Baltic Sea Science Center. Huset innehåller akvarier, utställningsytor, skolsalar och laboratorium och ingår i Skansens ordinarie entré.

Följ med under ytan!
I våra akvarium kan du se undervattensmiljöer från strandnära skärgård till öppet hav. Akvarierna har olika vattensystem med både bräckt vatten och vatten med relativt hög salthalt. Följ med under ytan och upplev Östersjöns fantastiska mångfald!

Land och hav
Denna utställningsdel handlar om människan och havet, och hur vi påverkar och är beroende av varandra. Här visas vad vi kan hitta under ytan och längs Östersjöns stränder och kuster.

Östersjöns utmaningar
I den här delen av huset kan du se hur dina egna och andras val i vardagen påverkar hur Östersjön utvecklas i framtiden. Utställningen visar de tre viktiga olika miljöutmaningar för Östersjön som finns – Övergödning, Miljögifter och Fiske.

Labbet
I Pedagogiska huset finns utrymmen för undervisning med laboratorium och en filmsal dit alla besökare är välkomna. I filmsalen visas olika filmer från bland annat BalticSea2020 om livet i Östersjön. 

HITTA HIT

Buss 67, spårvagn 7, färja från Slussen
Tider

Öppettider: mån–sön 10–18.

Kostnad

Entré: vuxna 140–220 kr, barn 4–15 år 60 kr, barn 0–3 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen