Banbrytande. Bimbo. Betydelsefull Boss

Bergrummet - Stockholm Toy Museum

Senast uppdaterad: 2019-05-06

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Bergrummets vårutställning välkomnar både barn och vuxna till en dockvärld full av nostalgi, glamour, girlpower och lekfullhet.

Huvudpersonen i utställningen är den evigt  ungdomliga, alltid trendiga,egensinniga och karriärbyggande 60-åringen Barbie. Hennes väg att bli en av världens mest kända leksaker och samlarobjekt har varit kantad av beundran och kärlek blandad med kritik mot kroppsideal och hennes roll i samhället.

Utställningen berättar Barbies historia och även om några andra dockor som har genom åren blivit inspirerade av henne.  Besökare får även möjlighet att beundra hundratal Barbiedockor som samlarobjekt, som en modeikon och som yrkeskvinna med stöd av
partner Ken och deras kompisar.

Barnen får leka och möblera om i flera hus på Dockhusgatan och även klä ut sig så som man vanligtvis gör med dockorna. I samarbete med medlemmar från Barbieringen visas många rariteter och samlarobjekt upp på den gigantiska catwalken på modevisningen.

HITTA HIT

Vi ligger inne i berget, bakom det gula huset. 
Kostnad

Pris: vuxna 140 kr, senior 110 kr, 4–18 år 90 kr, 0–3 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen