Barnens Wäsby Verkstäder

Lekparker

Senast uppdaterad: 2021-06-01

Tider

Öppet dagligen.

Beskrivning
Barnens Wäsby Verkstäder är en lekplats som stimulerar barnens fantasi och uppmuntrar till lite annorlunda lek. Lekplatsens tema Wäsby Verkstäder har hämtat inspiration från förr då Väsby var en ort med stor tillverkningsindustri. Lekplatsen finns i Vilundaparken.

I temalekplatsen kan du leka verkstad inne i fabrikerna, och bli stark även om du är liten genom kugghjul och tackel och tåg med mera. Du kan åka rutschkana i Volvo Amazons dörrhandtag eller krypa in i kamerahuset till en Hasselbladskamera och därifrån spana på omvärlden. Du kan leka kontor i brukskontoret, brandman på brandbilen, bilmekaniker i bilverkstan eller snickare i snickarverkstan. Det finns också en bondgård med djur, en skeppssättning med en grill i mitten, och en stor Optimuslampa. På området finns också en skola och en Konsumbutik man kan leka i.

Temalekplatsen Barnens Wäsby Verkstäder är ritad av Tor Svae, konstnär och scenograf. Han har bland annat skapat temamiljöer på Junibacken, Mulle Meckparken i Järvastaden och Bryggartäppan på Södermalm. 
Kostnad

Fri entré.

Allt som händer – Barnens Wäsby Verkstäder

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen