https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/Header-5.png

Skapande tillsammans med din bebis!

Här har vi samlat ett gäng mysiga tips för dig som är föräldraledig. Skapa minnen tillsammans i form av hand- och fotavtryck eller måla med ätbar färg!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/Actionpaintingbabysplash_06-scaled.jpg

En tå i det blå

En tå i det blå är Dieselverkstadens populära babymålning för föräldrar med barn mellan 9-24 månader. Små barn och bebisar upplever med alla sinnen och med hela kroppen. Här får barnen känna färgen med fingrar, göra avtryck med tå och fot, prova vad som händer när man blandar olika kulörer.

Bra att veta:

Läs mer här!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/bebisavtryck.jpg

Bebishand- och fotavtryck

På Tumba Bruksmuseum erbjuds möjligheten att göra pappersavtryck med din bebis hand eller fot. Avtrycken skapas med vit bomullsmassa. Aktiviteten passar dig med bebis 3-12 månader. Pris: 30 kronor för vuxen. Därefter 50 kronor/papper (max tre ark per bebis).

Bra att veta:

Läs mer här!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/CreativityHouse-scaled.jpg

Bebisavtryck i glas, porslin eller keramik

På The Creativity House kan du boka tid för att göra bebisavtryck i kristallglas, keramik eller porslinsgips. Beroende på vilken slutprodukt du önskar så genomförs det på olika sätt. Avtryck som görs i mjuk lera går snabbt, bara några sekunder. Avgjutningar på hela handen och foten tar lite längre tid, cirka 4 minuter per avtryck. Alla material som används är av hudvänliga naturliga material för avgjutning och kan lätt avlägsnas. 

Bra att veta:

Läs mer här!