Bennys och Bu och Bäs pappa flyttar in

Åbergs Museum

Senast uppdaterad: 2021-03-25

Beskrivning
I utställningen på Åbergs museum visar Olof Landströms barnboksillustrationer från 90 talet och framåt men de som är äldre än så kommer känna igen hans karaktäristiska tecknarstil. Detta är en utställning som passar alla som läst för sina barn eller själva varit barn sedan 1970 och framåt. 

Förutom originalillustrationer från böckerna om Pom och Pim, Benny och  Bu och Bä visas även illustrationer från poesiböckerna Mitt bland stjärnorNär vi blundar och Just nu med texter av Lotta Olsson. 

Olof Landström är utbildad på Konstfack och har illustrerat barnböcker sedan slutet av 1960-talet. Olof har genom åren samarbetat med många välkända författare som t.ex. Barbro Lindgren, Beppe Wolgers och Ulf Stark.

På 1970- och 80-talen gjorde Olof väldigt populära animerade barnprogram tillsammans med Peter Cohen och Jojje Wadenius, bl.a. Kalles Klätterträd och Magister Flykt.

Böckerna om Pom och Pim är skrivna av Olofs fru Lena Landström och många av böckerna om Bu och Bä har Olof och Lena skrivit tillsammans.

"Vad har Bu på huvudet?"
I utställningen kommer det även finnas utmaningar för de yngre besökarna där de bland annat får ta sig ut bland illustrationerna på en rolig bildjakt. 

HITTA HIT

Kör E18 till Bålsta. Följ skyltarna.

Pendeltåg till Bålsta. Från stationen är det 1,6 km om du vill promenera, följ skyltarna eller ta lokalbuss UL (Upplands lokaltrafik) 303 som stannar precis bakom museet, hållplats Lindegårdsvägen.
Tider

Öppettider: 31/3–26/9 mån–sön 11–16.

Kostnad

Entré: vuxna 100 kr, barn 60 kr.
Familjebiljett 270 kr (inkl. 2 vuxna och 2 barn).

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen