Bergianska trädgården

Museum

Senast uppdaterad: 2020-12-11

Tider

Öppettider: tis–fre 11–16, lör–sön 11–17.

Beskrivning
Bergianska Trädgården har beslutat att hålla stängt  Edvard Andersons växthus från och med 30 oktober till och med den 11 januari med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner.  Trädgårdens utomhusdelar är fortfarande öppna.
Här kan du läsa aktuell information om vad som gäller.

Missa inte den botaniska julkalendern
Kanel, korint och kryddpeppar. Vad döljer sig bakom nästa lucka? 1–24 december berättar vi om olika julväxter – en om dagen fram till och med julafton. Välkommen att följa Bergianska trädgårdens botaniska julkalender på: www.bergianska.se/julkalender

Välkommen till ett museum för levande växter från hela världen. I växthusen hittar du insektsfångande växter, kaktusar, palmer  och jättenäckrosor. Edvard Andersons växthus är öppet året runt. Victoriahuset är öppet maj–september.

I Edvard Andersons växthus kan du strosa runt bland Medelhavsväxter eller akta dig för "köttätande" växter och kaktusar. Det går bra att ta sig runt både i parken och i växthusen med barnvagn.

I Victoriahuset finns världens största näckros och andra intressanta tropiska vattenväxter.  Victoriahuset är öppet från maj till september. Entré Victoriahuset: vuxna 20 kr, barn gratis.

Trädgårde

HITTA HIT

T-bana eller Roslagsbanan till Universitetet.
Buss 50 till Bergiusvägen eller buss 540 till Frescati.
Bil: Roslagsvägen eller E18 till Frescati, avfart vid Naturhistoriska riksmuseet.
Kostnad

Entré: vuxna 80 kr, barn gratis.
Familjebiljett 80 kr (inkl. 1 vuxna och 2 barn).

Info
Bra att veta
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng tips skojiga tips för veckan! Välj mellan finfina utomhustips och skojiga aktiviteter att hitta på hemma. Ha så roligt!

Till toppen