Berömda Hästar

Bergrummet - Stockholm Toy Museum

Senast uppdaterad: 2020-02-21

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Genom historien har hästarna alltid varit älskade leksaker för barn. Vem har inte gungat på en gunghäst eller ridit på en käpphäst? Höstens/vinterns utställning i Bergrummet kommer att visa både kända leksakshästar och berätta historier om hästar som inspiration. Bland annat får besökare höra den makalösa historien om museets ägare David von Schinkels mormor Linde Klinckowström – von Rosen som var en otroligt skicklig ryttare, hon red hela vägen från Stockholm till Rom och tillbaka!
Vi visar kända hästar från serievärlden med många härliga radarpar som Fantomen med sin Hero, Bamse och hans Billy Boy eller Mulle från Min Häst för att nämna några. 

Bland leksakerna hittar vi en uppsjö av olika hästar, som vackra gunghästar, dalahästar, käpphästar och mycket annat. 
Kom och ta hand om hästarna i käpphäststallet, och ta dem på en tur genom museets långa tunnlar, gunga på tre generationer av gunghästar, eller lek med fina ponnysar vid lekbordet.

HITTA HIT

Vi ligger inne i berget, bakom det gula huset. 
Kostnad

Pris: vuxna 140 kr, senior 110 kr, 4–18 år 90 kr, 0–3 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen