Kul läsning från Barn i stan
Boktips
Publicerat 30 November 2018 06:42

Bibblan tipsar!

Berätta om böcker du har läst, för någon. Det blir som att upptäcka dem på nytt”, säger Carina Granberg, Bibliotekarie på Stockholms Stadsbibliotek. KASPAR – EN KUNGLIG KATT

Text: Michael Morpurgo, bild: Michael Foreman, översättning: Barbro Lagergren.

Fin handling med historiska inslag. Året är 1912. På ett flott hotell i London lär den unge piccolon Johnny känna en grevinna och hennes älskade katt Kaspar. När damen plötsligt dör måste Johnny ta hand om Kaspar. Lizziebeth, en amerikansk flicka, berättar att hon och hennes familj snart ska åka till Amerika med ett stort och mäktigt skepp. Kanske kan de ta Johnny och Kaspar med sig. Detta blir upptakten på ett hisnande äventyr.

Passar 9–13 år.DIT LJUSET INTE NÅR

Text: Annika Thor, bild: Lina Bodén

Barnhemspojken Johan rymmer och försöker överleva på gatorna. Förklädd till flicka gör han sitt bästa för att inte bli hittad. Snart kommer han i kontakt med ett teatersällskap som ger honom mat och husrum mot att han jobbar bakom teaterkulisserna. En ny vän träffar han också,  ämngamla Gustav, som även han är på rymmen. Frågan är bara hur länge Johan ska kunna dölja att han är en pojke … Spännande berättelse med oväntat slut!

Passar 9–13 år.DEN MAGISKA KAPPAN

Text: Katarina Genar, bild: Lina Bodén

Gillar man gåtfulla och mystiska berättelser är det här rätt bok! När Livia fyller 11 år får hon en vacker, begagnad kappa av sin mamma. En gång i tiden måste en jämnårig flicka ha ägt den. Vem? Och vad är det för grav som Livia gång på gång fastnar vid på väg till skolan? Var beredd på sträckläsning!

Passar 9–13 år.


Till toppen