Barn i stans bloggiga blogg
Boktips
Publicerat 03 Oktober 2018 11:00

Lässtunden tillsammans med barnen är dyrbar och utan tvekan dagens höjdpunkt

Bibliotekarien Anna Wieselberg från Solna Stadsbibliotek tipsar om höstens bokfavoriter. 

Dumma teckning!


Text: Johanna Thydell  
Bild: Emma Adbåge
 
En bilderbok med hög igenkänningsfaktor. Lillasyster Mint och storebror sitter och ritar. Mint vill vara lika bra som sin tre år äldre storebror och helst bättre. Ilskan väller ut ur Mint när det inte blir som hon har tänkt. Känslorna är starka och orden kraftfulla. En verklig pärla som förtjänar att läsas igen och igen.
Passar barn från 3 år.
 

Björn och Kanin: Kanins dåliga vanorText: Julian Gough    
Bild: Jim Field  
Översättning: Erika Schollin

 
Björn vaknar upp ur sitt ide för tidigt. Det är mitt i vintern och någon har stulit hela hennes matförråd. Hungern river i magen och inga spår syns efter tjuven. När Björn bestämmer sig för att bygga en snögubbe stöter hon ihop med Kanin. Kanin har dåligt samvete och frågan är om det kan hänga ihop med Björns stulna matförråd? En underbar bok om vänskap, gravitation och om kaniners matvanor.
Passar barn från 3 år.
 

Handbok för superhjältar: Del 1: HandbokenText: Elias Våhlund   
Bild: Agnes Våhlund

Lisa bor hos mormor eftersom mamma jobbar på annan ort. Nya skolan är inget vidare och Lisa flyr in på biblioteket för att komma undan gänget som mobbar henne. På biblioteket hittar hon en bok som hjälper henne vidare. Boken beskriver hur man övar upp förmågor för att bli superhjälte. Hittills finns tre delar i serien och en fjärde utkommer i höst. Jag hoppas på fler!
Passar barn från 6 år.


Till toppen