https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2024/06/421340942db2ebf5f0cb0b6cf36d6da0.jpg

Havets jättar i fokus på Cosmonova!

Möt havets gigant, blåvalen, i en helt ny film på Cosmonova på Naturhistoriska Riksmuseet. Större än så här blir det inte!

Blåvalar är det största djur som någonsin har levt på vår planet, större än dinosaurierna. Bara deras tunga väger lika mycket som en elefant. Men dessa valar är inte bara fascinerande sedda till sin storlek, de spelar också en viktig roll för att våra hav ska må bra.

Blåvalen lyckades med nöd och näppe undgå att bli utrotad av människan. Nu ökar de i antal och det väcker hopp inför framtiden.

Ta chansen att komma blåvalarna riktigt nära och se dem i naturlig storlek på Cosmonova när vi följer med på forskningsexpeditioner till vattnen utanför Seyschellerna och Kalifornien.

Mer än en nyhet på Cosmonova!

I samband med Naturhistoriska Riksmuseets renovering har även Cosmonova fått en uppgradering. Numera visas filmerna med IMAX laser-teknologi. Det innebär en större upplevelse med ljusstarkare bilder, större kontrast och klarare färger. Det nya IMAX-patenterade ljudsystemet ger en omslutande känsla som både är klar och kraftfull. Cosmonova är en av enbart tre IMAX-biografer i Sverige.

Visste du att…

Blåvalar är det största djur som någonsin har levt på vår planet, större än dinosaurierna. De spelar också en viktig roll för att våra hav ska må bra.

Mer om filmen: