Bokfest: Drömtyderskan – Ett riddaräventyr

Medeltidsmuseet

Senast uppdaterad: 2019-10-29

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Välkomna på bokfest av ”Drömtyderskan”, ett riktigt riddaräventyr för bokslukare i 10–14-årsåldern, och alla andra.

Träffa författarna till Drömtyderskan Gudrun Wessnert och Tomas Blom och passa på att se museets egen riddare Alexander Lahovary demonstrera allt han vet om medeltida tornerspel.

Om boken Drömtyderskan
Författare: Tomas Blom & Gudrun Wessnert
Det är 1300-tal och Martin och Peter förstår inte varför deras far skickade iväg dem till bröderna von Ravensburg, världens bästa riddare, som är fåfänga och hänsynslösa. Martin och Peter drömmer själva om bli riddare, men det verkar hopplöst.

I ett kloster sitter flickan Magdalena inlåst tillsammans med sin mor. Hon längtar ut i världen och undrar vem hennes far kan vara. En natt har hon en märklig dröm. Drömmen förändrar allt, även för Martin och Peter på det mest oväntade sätt.

Följ med på ett spännande äventyr i 1300-talets Europa. Möt tappra tornerspelare, galna gycklare och hemlighetsfulla nunnor.

HITTA HIT

Tunnelbana till Kungsträdgården eller Gamla stan.
Buss 55, 57 och 76 till Kungsträdgården. Buss 53 och 65 till Gustav Adolfs torg alt buss 3 till Riddarhustorget/Gamla stan.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféNej
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen