Bortbytingen på Svt Play

Dramaten

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Beskrivning
I dagarna lanserade Dramaten sin efterlängtade playtjänst Dramaten Play.
Bland utbudet finns bland andra Sara Bergmark Elfgrens publiksuccé Bortbytingen. En pjäs om utanförskap och en ung persons resa för att hitta sig själv bland troll och människor, baserad på en omarbetad version av Selma Lagerlöfs text med samma namn.  

Se Bortbytingen här!

"Bortbytingen, tretton år och troll, är avskydd och föraktad av alla människor i byn. Bonden som han har vuxit upp hos står knappt ut med att se honom. Bondhustrun är den enda som skyddar honom, men hon längtar efter sitt riktiga barn, det vackra gossebarn som blev utbytt mot en ful trollunge.

Mylingen är en spökflicka som inte kan få ro i sin grav förrän någon ger henne sitt namn. Hon säger att människor är grymma och att bortbytingen borde ge sig av, men något håller honom kvar. Hur långt är han beredd att gå för att få kärlek och tillhörighet? Måste han bli någon helt annan?"
Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordNej
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen