Buster Keaton på månen

Unga Klara

Senast uppdaterad: 2021-08-19

Beskrivning
Suzanne Osten återvänder till Unga Klara med en pjäs av Gunilla Linn Persson om syskonkärlek och barndomens farsartade tillvaro i ett äktenskapligt haveri. Buster Keaton på månen är en rolig, rörande och brutal föreställning med levande och nyskriven musik av Maria Johansson Josephsson. En slapstick i många lager för hela familjen!

När Buster Keaton var liten var hon med i en show. Showen gick ut på att Busters mamma och pappa skulle börja gräla, och sen… ja, sen fick Buster ta slagen. Nu bor hon med sin pappa Joe, mamma Myra och lillebror Harpo i en hopfällbar husvagn.

Pappa Joe säljer traktordäck och har bara kosing på hjärtat. Han är väldigt ofta arg. Så arg att han jagar Myra runt bordet, som i den gamla showen. Ibland är han full.

Mamma Myra får de inte mycket hjälp av. Hon har migrän och behöver oftast ligga till sängs.  Harpo pratar inte, men han vet hur han ska reta sina föräldrar, och alltid är det Buster Keaton som får ta smockan. Hon måste ju skydda sin lillebror. Men hon är inte rädd. Hon är stoneface.

Det blir ingen mindre än Houdini som kommer till barnens undsättning. Med utbrytarkungens hjälp bygger de en månlandare - och planerar att sticka till månens baksida!

HITTA HIT

Unga Klara ligger längst ner i Kulturhuset Stadsteatern med ingång från Sergels torg.
Tider

När: pågår t.o.m. 15 oktober.

Kostnad

Pris vuxna 150-290 kr, barn 100 kr. Familjerabatt: du får 25% rabatt på hela din bokning om du bokar med barn.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen