De sista vittnena

Dramaten

Senast uppdaterad: 2020-03-16

Beskrivning
Dramatens samtliga föreställningar inställda till och med tisdagen den 31 mars. Uppdaterad information med anledning av Coronaviruset finns på Dramatens hemsida.

"Vi är de sista vittnena, vår tid tar slut. Vi är skyldiga att tala…"

Inför sin bok De sista vittnena sökte nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj upp överlevande som var barn under Andra världskriget i dåvarande Sovjetunionen. Hon bad dem berätta om sin tid under kriget. Detta blev hundra dokumentära berättelser, barns vittnesmål, minnen av livet under kriget.

Av dessa berättelser har Unga Dramaten gjort en föreställning för barn från 11 år. Här möter barnpubliken några av Dramatens äldre skådespelare som återberättar dessa minnen från en tid då krigets vittnen var i samma ålder som vår publik i dag.

För idé och regi står Ulla Kassius. Hon har arbetat som frilansande scenograf i mer än 40 år, bland annat på Backa Teater i Göteborg. Hon har tidigare regisserat Pappersgudarna av Aleksander Motturi (2011) för barn och vuxna på Angered.
Tider

När: 29/3 kl. 13, 31/3–3/4 kl. 13, 5/4 kl. 13, 7/4 kl. 18, 8–9/4 kl. 13.

Kostnad

Pris: vuxna 370 kr, barn 150 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordNej
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen