Det magiska huset – Operan Play

Kungliga Operan

Senast uppdaterad: 2021-04-06

Beskrivning
Unga på Operan har skapat webbserien Det magiska huset om Operahuset för årskurs 1-3. Här finns det över 1000 rum och 120 yrken – som vi upptäcker tillsammans!

Se Det magiska huset här! 

Första avsnittet:
Vad krävs det för att bli en balettdansare och hur en piruett? I första avsnittet av Det magiska huset från Kungliga Operan lär vi oss om grunderna i klassisk balett och hur det är att vara balettdansare! Tillsammans med upptäckaren Sara testar vi grundpositionerna och lär oss snurra utan att bli yra i huvudet!  

Andra avsnittet: 
Kostymmagi! Högst upp i Operahuset finns kostymförrådet. Kostymerna är en del av det som skapar magin på scenen och bjuder in till berättelser om trollkarlar, björnar och prinsessor – och allt däremellan. Tillsammans med upptäckaren Sara testar vi kostymer och får veta mer om arbetet med att sätta rätt kläder på rätt person.

Tredje avsnittet: 
I kostymateljén kan man faktiskt förvandlas till vad man vill. Visste du förresten att på Kungliga Operan syr vi i princip alla de kostymer som sångare och dansare bär på scen? Men hur går allt till egentligen? I det här avsnittet träffar vi Annette på kostymateljén, som berättar om sitt jobb som tillskärare.
Info
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen