Påsklov på Siggesta gård

Kom till oss på påsklovet! Ta med familjen till Siggesta Gård, njut av naturen och gårdens alla aktiviteter. Var med på alpackamatningen, utmana varandra i äventyrsbanan eller gå Träsktrollens stig med de yngsta familjemedlemmarna. Varför inte checka in med familjen efter jobbet på fredagen och vakna upp till nybakt bröd på lördagsmorgonen.

Det här inlägget är en del i ett annonssamarbete mellan Siggesta Gård och Barn i stan AB.​

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/rum.png

Bo tre nätter betala för två

Vi har enkelrum, dubbelrum, familjerum, villa och svit – och vi älskar inredning och vällagad mat. Välkommen till en rogivande, vacker och familjevänlig miljö endast 30 minuter från Stockholm.

Läs mer här för aktuella erbjudanden!

Mat, godisbutik och deli

Här på gården behöver en inte vara hungrig. I restaurangen lagas ekologisk och närodlad mat som passar hela familjen. Det går även fint att köpa med sig de lokala delikatesserna från gårdens delibutik hem. Håll utkik, inom kort öppnar även den mumsiga godisbutiken!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/Godis.jpg

Skogshinderbana

På Siggesta Gård finns det alltid något kul att göra utomhus. Det bästa är att det är öppet året runt. Skogshinderbanan är en favorit året runt. En vandring i skogen på ca 2 km med ett antal roliga hinder som klättring, balansgång och linbana. Perfekt för barn från 4–5 år och uppåt. Ni kan tävla med varandra på vissa delar av banan och den passar lika bra för vuxna. En superkul aktivitet att göra tillsammans.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/siggesta-kalas-scaled.jpg

Utomhussäsongen

I påsk drar utomhussäsongen igång! Det firar vi med att bjuda på ett aktivitetsband när ni checkar in. Ta del av alla roliga aktiviteter på Siggesta Gård. Här finns fotbollsgolf, discgolf, minigolf, skogshinderbana & boule. Det finns något för alla! Läs mer och boka här.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/FOTBOLLSGOLF_FARGBILD.jpg
Fotbollsgolf är en riktigt rolig familjeaktivitet som kan uppskattas av alla åldrar!

Gårdens djur

På gården bor höns, getter, hästar och fina alpackor som du kan se i deras hagar året runt. På helgerna kan ni följa med på matningsrunda hos alpackorna. Matrundan måste förbokas och det gör du här. Minst 1 vuxen per sällskap behöver boka biljett.

Alpackan tillhör släktet kameldjur. De härstammar från Peru, Bolivia och Chile, är bra gräsklippare och väldigt snälla. Under matrundan följer ni med en skötare och får hjälpa till med att ge alpackorna mat som oftast består av pellets. Ibland får de även äpplen som de gillar! De snälla alpackorna är vana vid besökare och oftast kommer de riktigt nära.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/Alpacka-scaled.jpg

Träsktrollens stig

På vår barnsligaste stig hittar du gårdens troll, vi kallar den Träsktrollens stig. Stigen är som en sagovärld där du kan följa med i den tillhörande Sagan om Träsktrollen, eller fantisera själv! Här finns också ett troll som samlar på nappar för den som vuxit ifrån sina där hemma…

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/Trasktrollens-stig2-2-scaled.jpg

Lina by the bay

Naturälskande Lina är tillbaka och tar er med på en promenad med påskpyssel i naturen! Lätt som en plätt skapar ni vackra ting och mysiga minnen i vårsolen. Boka en övernattning så bjuder vi på aktiviteten. Läs mer och boka här!

När: Övernattning en eller två nätter 13-15/4. Påskpysselpromenaden sker 14/4 kl 13:00.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/linda.png

Välkommen hit

För er som vill andas frisk luft och ha möjlighet till reflektion, eller för er som vill ut och leka med era barn i skogen. Siggesta gård är till för er! Inte mer än 30 minuter från centrala Stockholm, och det går lika bra att komma med egen bil som med buss från Slussen. Välkommen till en rogivande, vacker och familjevänlig miljö.

Läs om alla aktuella erbjudanden från Siggesta gård här!