Domaruddens friluftsgård

Grönområden

Senast uppdaterad: 2020-03-26

Tider

Öppet dagligen.

Beskrivning
Domarudden är ett naturreservat beläget 7 km från Åkersberga i vackra Roslagen. Här finns stora ytor för lek och spel vid själva friluftsgården. Den som vill kan även låna kubb på plats. På vintern finns det längdskidspår och skridskobana på sjön. På sommaren går det fint att bada. 

Gå en skogspromenad
Det finns tre skogsslingor att välja mellan. Röd slinga = 2,5 km, gul slinga = 5,5 km och blå slinga = 10 km. Det går fint att rulla barnvagnen på röd och gul slinga.

Grilla korv
Nära själva friluftsgården ligger sjön Drängsjön där det finns vindskydd uppsatt med eldstad. Friluftsgården säljer ved om man inte har möjlighet att ta med egen. 

Restaurang och café
Här finns hembakade bakverk och vällagad mat. Restaurangen lagar mat från grunden och använder de råvaror som passar för respektive säsong. Här finns även barnmenyer. 

Fiska
Det finns möjlighet att köpa ett fiskekort som gäller för en dag. Fiskekortet kostar 200 kr för en vuxen. Barn under 18 år fiskar gratis med en betalande vuxen. Det finns även roddbåtar att hyra för 50 kr/timme. Har ni tur kan ni få en regnbåge på kroken!

Vedeldad bastu
Den vedeldade bastun är öppen året runt för allmänheten. 
Kostnad

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Allt som händer – Domaruddens friluftsgård

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandat med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen