Ekorrstigen – en upptäckarstig i naturen

Hågelbyparken

Senast uppdaterad: 2020-04-27

Beskrivning
Ekorrstigen är ett roligt äventyr för barn som gillar att springa, balansera och lösa klurigheter i naturen.

I Hågelbyparken är det enkelt att hitta sin egen plats i solen. Här finns gott om plats för springiga ben och många roliga aktiviteter för barnen. Besök bondgårdsdjuren i hagarna och njut av omgivningarna kring sjön Aspen. Lek på lekplatsen, ta med en picknick eller njut av hembakt på Anna Giertz café & bageri.

På Ekorrstigen får barnen använda sina sinnen och balansera på stockar, hitta djur som gömt sig i träden, spela musik på djurens scen och hjälpa ekorrarna vid brandstationen. Ekorrarna Lars-Magnus och Hilda visar vägen och berättar om klurigheterna längst stigen.

Ekorrstigen startar vid lekplatsen i parken och går upp på kullen ovanför. Ekorrstigen kan ni gå när som helst ni är i parken, är ni många barn är det bra att dela upp gruppen.

Se till att ta hand om stigen, var gärna med som vuxen för att hjälpa barnen att upptäcka allt kul längst med vägen.  Ekorrstigen passar bäst för barn ca. 3-8 år, men går utmärkt för hela familjen att besöka.

Läs mer om Hågelbyparken och våra aktiviteter: www.hagelby.se.

Vi ses i Hågelbyparken!

HITTA HIT

Med bil: 
På E4, välj avfart "146b" mot Tumba och fortsätt vidare på väg nummer 258 som är Hågelbyleden. Efter ca 2 km av vackra ekar och åkrar ligger Hågelbyparken på höger sida. Sökbar väg för navigator är Skrävsta gårdsväg.

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Tumba station eller tunnelbana till Alby station. Därifrån buss 707/737 och 708/738 som stannar vid vår hållplats "Hågelby".
Tider

Öppet dagligen.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen