Bortbytingen

Dramaten

Senast uppdaterad: 2020-03-16

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Dramatens samtliga föreställningar inställda till och med tisdagen den 31 mars. Uppdaterad information med anledning av Coronaviruset finns på Dramatens hemsida.

En mörk saga om utanförskap och att försöka hitta sig själv bland troll och människor.

Bortbytingen, tretton år och troll, är avskydd och föraktad av alla människor i byn. Bonden som han har vuxit upp hos står knappt ut med att se honom. Bondhustrun är den enda som skyddar honom, men hon längtar efter sitt riktiga barn, det vackra gossebarn som blev utbytt mot en ful trollunge. Mylingen är en spökflicka som inte kan få ro i sin grav förrän någon ger henne sitt namn. Hon säger att människor är grymma och att bortbytingen borde ge sig av, men något håller honom kvar. Hur långt är han beredd att gå för att få kärlek och tillhörighet? Måste han bli någon helt annan?

Sara Bergmark Elfgren, författare till bland annat Norra Latin, P3 Serie: De dödas röster och Cirkeln, har dramatiserat och skrivit vidare på Selma Lagerlöfs novell Bortbytingen. Tobias Theorell har regisserat såväl opera som teater. På Dramaten har han bland annat regisserat Anna Karenina, Figaros Bröllop och Stolar
Kostnad

Pris: vuxna 340-450 kr, barn 150 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordNej
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen