Marionetteatern: Ett frö i rymden

Kulturhuset Stadsteatern barn/ung i Skärholmen

Senast uppdaterad: 2019-12-05

Beskrivning
I vår drar Marionetteatern upp storleken och fyller Skärholmens stora scen med gigantiska maneter, en jättestor fisk på hjul, en gullig ekorre och en konstig maskin som är omöjlig att stoppa. Med nyskriven musik, små och stora dockor, färgstark scenografi, kostymer och objekt som kan förändras bjuds publiken in i en fantasivärld fylld av oväntade bekantskaper.

Ett frö i rymden är en saga om klotet, en nutida fabel om människan och hennes relation till den natur som hon är så beroende av. En föreställning som rymmer poesi, dramatik, magi och humor. Marionetteatern blandar uttryck, koreografi och spelteknik inspirerad av dock-, mask-, karneval- och gatuteater från hela världen.
Ett frö i rymden
vänder sig till en allålderspublik från 5 år.


Eva Brise är dramatiker och journalist och har tillsammans med Marionetteaterns konstnärliga ledare Helena Nilsson skrivit Ett frö i rymden. För scenografi och kostym står Märta Fallenius som samarbetat med Marionetteatern i flera tidigare produktioner, bland annat Alice och Minnen och Da-da-da. Musiken är komponerad av Mikael Svanevik som även han arbetat med Marionetteatern i flera tidigare föreställningar.

HITTA HIT

Kulturhuset Stadsteaterns hus för barn och unga ligger vid Skärholmens tunnelbana intill Skärholmstorget. Hitta hit!
Tider

När: 6 mars-4 april 2020.

Kostnad

Skolbokning: I Skärholmen är det fri entré för lärare och pedagoger som följer med sin klass. Biljetter till föreställningar kostar 60 kr/elev. För grupper som består av 10 personer eller fler är biljettpriset 50 kr/elev.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféNej
Karta

på gång just nu

Här kommer några av redaktionens favoriter som man inte får missa!

Till toppen