Kul läsning från Barn i stan
Intervjuer
Publicerat 12 September 2019 09:39

Ny säsong av Experimentkampen

Den 20 september är det säsongspremiär för Tom Tits populära Youtubeserie Experimentkampen som leds av Markus Granseth. Häng med i den rafflande kampen där provrören bubblar och maskarna slingrar.

text: Karin Cedronius foto: Ken GerdhardssonHej Markus! Vad händer i höstens säsong av Experimentkampen?

Vi får träffa 14 lag som möts i sju experimentdueller där de tävlar mot varandra genom att utföra en massa olika, roliga, spännande, blöta och crazy experiment. Varje lag består av ett barn och en vuxen – det kan vara en förälder, farfar, moster eller vuxen kompis.

Vad gör ni för experiment?

Allt från att åka genom en människas blodomlopp eller hänga så länge man orkar i ett järnrör till att ta fram hot ice i kemilabbet eller koppla ihop riktiga frukter till att bli dataspelskontroller. En massa roliga och tokiga grejer helt enkelt!

Varför ska man kolla på Experimentkampen?

För att det är så himla kul och spännande att se vad som händer vid alla olika experiment. Det handlar om lustfylld, praktisk vetenskap snarare än vetenskap i en bok – precis så som jag tycker att det ska vara. Dessutom är det sjukt spännande att se vem som ska vinna i varje program.

Oftast är kampen väldigt jämn!

Hur gamla är de som deltar i programmet?

Barnen är mellan 8 och 11 år och den äldsta deltagaren är en farfar som just fyllt 69 år.

Vilket är ditt eget favoritexperiment den här säsongen?

Åh, det är svårt att välja bland alla roliga experiment… Men att göra alginatmaskar är en klar favorit. Då får man hålla på med pipetter och vätskor och så labbar man fram långa, slajmiga maskar. Längst mask vinner!Experimentkampen släpper ett nytt avsnitt varje vecka på Tom Tits Youtubekanal, med start den 20 september.
Läs mer om Tom Tits Experiment i Södertälje här!


Till toppen