https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Bokfavoriter från Bonnier Carlsen till pangpris!

Tillsammans med våra vänner på Bonnier Carlsen vill vi på Barn i stan uppmuntra till mer lustfylld läsning hos barn! Nu finns ett gäng populära titlar till riktigt pangpris i vår bokaffär. Välj mellan riktiga barnklassiker eller upptäck en nyare favorit! Varför inte passa på att fylla på biblioteket inför det annalkande sommarlovet?

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-.jpg

Super-Charlie & monsterbacillerna – Camilla Läckberg

Super-Charlie upptäcker en ny superkraft: han kan göra sig osynlig. I samma veva råkar Charlie ut för en mystisk attack. Något omringar honom, något okänt och fasansfullt. Det ser ut som små monster och verkar ha med deras nya granne att göra. Den kaxiga Super-Charlie är barnens egen superhjälte! Här blandas humor och träffsäkra skildringar av familjelivet med fartfyllda och detaljrika illustrationer. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-2.jpg

Bojan och sopbilen – Johan Anderblad

Bojan tycker att det är roligt att sopsortera men när han knyter ihop skräppåsen inser han att han inte riktigt vet vad som händer med soporna efter att han har slängt dem. Som tur är har Bojans mamma Bibbi kört sopbil och vet allt om vad som händer med skräpet efter att det lämnat soptunnan.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-3.jpg

LasseMajas STORA sommarlovsbok – Martin Widmark & Helena Willis

Ingen sommar utan LasseMajas sommarlovsbok – och i år är den extra fullmatad!
I denna lite tjockare bok hittar du nämligen två somriga noveller om Sveriges bästa detektivbyrå. I boken hittar du och dina kompisar dessutom som vanligt kul pyssel och tips på aktiviteter, lekar och spel. Pyssla, spana efter tjuvar, och testa dina Vallebykunskaper i en utmanande frågesport. Boken som håller hela sommaren!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-4.jpg

Musse & Helium. Kärlekens vind – Camilla Brinck

Det har blivit dags för en rofylld stund med Musse och Heliums favoritsaga. Med en sagoskimrande text och stora vackra bilduppslag bjuds här in till en fantasivärld där små och stora läsare kan få hjälp att hitta lugnet.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-5.jpg

Boken som verkligen inte ville bli läst – David Sundin

En bok som krånglar ÄNNU mer och som bits och luras för att verkligen inte bli läst. Uppföljaren till David Sundins succé Boken som inte ville bli läst är såklart en bok som VERKLIGEN inte vill bli läst. Fylld med ännu mer mysig högläsning med stora mängder skratt. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-6.jpg

Berättelser från Valleby. Det mystiska brevet – Martin Widmark & Helena Willis

Ny rolig berättelse i LasseMajas värld! I ”Det mystiska brevet” träffar vi de kluriga bröderna Bacon, som måste hjälpa brevbärare Franco Bollo att leverera ett brev. Vem av alla de knasiga Vallebyborna är det egentligen som ska få post – och vad innehåller det mystiska brevet?

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/bilder-7.jpg

Pelles nya kläder – Elsa Beskow

Pelle har vuxit ur sina kläder och behöver nya. Tack vare fårets ull och hjälp från farmor och mormor med att karda och spinna, får Pelle ett fint ullgarn.  Följ Pelle på vägen och upplev samtidigt en resa genom svenskt bondesamhälle och en svunnen tid. En bilderboksklassiker av Elsa Beskow som ofta hittade finurliga sätt att berätta om hur saker och ting fungerade.