https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Boknyheter från Bonnier Carlsen

Här tipsar våra kompisar på barnboksförlaget Bonnier Carlsen om sina bästa boknyheter! Böckerna hittar du till finfint Barn i stan-pris i vår bokaffär. Det är bara att klicka på den lilla blå pluppen!

Nyheter för 3-6 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/mars2022-1.png
Från vänster: En noshörning som husdjur, Ett djupt hål i vårt kvarter, Julias sångbok

Det finns många olika djur som man kan vilja ha. En noshörning att leka med, en blåval i badkaret eller varför inte en stilig giraff som når upp till äpplena i trädet. En färgexplosion för alla som älskar djur och drömmer om ett eget husdjur!

Simon Jannerland har skapat ett galet och fartfyllt bildäventyr (men med en allvarlig och medmänskligt ton i grunden) om en pappa som går in i väggen. Eller rättare sagt gräver ner sig.

Sjung tillsammans med charmiga Julia! Eva Eriksson och Lisa Moroni har skapat en serie varma och mysiga småbarnsböcker om Julia. I Julias sånger hittar du 12 av de mest välkända barnvisorna.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/mars2022-2.png
Böcker från vänster: Myror, Hallå! En brokig samling.

Myror är superhäftiga. De finns på så många ställen och är väldigt lätta att hitta. I den här faktabilderboken får du veta massor av spännande saker om dessa flitiga och smarta små djur. 

Komplett pekbokssamling för bebisen. Titta in hos liten Skär som vill leka kurragömma, peka och titta i en prunkande trädgård eller sjung och banka tillsammans med alla de brokiga. Utgivningsdatum: 28 mars, 2022

Nyheter för 6-9 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/mars2022-3.png
Böcker från vänster: Toomi och den lilla plangneten, Metteborgs samlade öden och äventyr i ettan tvåan och trean, Berättelser från Valleby. Det mystiska brevet.

En dag faller något ner från himlen. En rund lysande sak som nog kanske är en Plangnet, gissar Toomi och uppfinnaren Phil. Och Plangneten verkar sjuk, nästan döende… Eva Susso har skrivit en tankeväckande men ändå rolig och hoppfull bok om vårt ansvar för varandra och vår planet.

Roligt, lättläst och tonsäkert om Dunnes klasskompis Metteborg och livet på lågstadiet av barnboksveteranerna Rose Lagercrantz och Eva Eriksson. Lättläst med härlig igenkänning för nybörjarläsaren, berättat med lakonisk humor.

Ny rolig berättelse i LasseMajas värld! I Det mystiska brevet träffar vi de kluriga bröderna Bacon, som måste hjälpa brevbärare Franco Bollo att leverera ett brev. Vem av alla de knasiga Vallebyborna är det egentligen som ska få post – och vad innehåller det mystiska brevet?

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/03/mars2022-4.png
Böcker från vänster: De utvalda, Dillstaligan. Fängelsekuppen, Spökbyrån. Fallet med den farliga dimman.

Första delen i serien Mars tur och retur – ett actionspäckat rymdäventyr för alla som drömmer om att en dag få utforska universum. Utgivningsdatum: 22 mars 2022

Böckerna om Dillstaligan är fartfylld och spännande läsning för lågstadieåldern, med mycket humor. Fängelsekuppen är den femte boken i serien av författarduon Jens Lapidus och Hedda Lapidus.  Utgivningsdatum: 28 mars 2022

Har du råkat ut för spökerier? Då kan du ringa till Spökbyrån! Här finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken. Böckerna om Spökbyrån är rafflande och klurig läsning för lågstadieåldern av spänningsmästarinnan Kristina Ohlsson. Fallet med den farliga dimman är den tredje fristående boken i serien. Utgivningsdatum: 4 april 2022