https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Mysrysligt och lagom läskigt!

Är ni en familj som älskar när det blir lite spännande och läskigt? Då har du kommit helt rätt. Här hittar ni tips på böcker för olika åldrar som är alldeles lagom läskiga.

För 36 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/laskiga-bocker-3-6.png
Böcker från vänster: Osynliga Boo, De kommer om natten, Mumiens återkomst.

Barnen på Skräckis: Osynliga Boo Sara Edwardsson, Ylva Hällén & Mattias Andersson

Skräckis är som vilken förskola som helst – här har barnen samling, äter mellis, vilar, leker och har kul. Men här går bara läskiga ungar, som älskar att skrämmas, bitas och spöka runt!

De kommer om natten Henrik Jonsson

Mysrysig godnattsaga med humor och värme. Varje natt dyker det upp monster i Amis rum. Men när Ami ropar och mamma kommer för att titta försvinner de spårlöst.

Mumiens återkomst Jonna Björnstjerna

Det är fredag i Sagoskogen och Lillebror Kanin ska spendera kvällen med fredagsmys och övernattning hos farmor Kanin. Men mitt i natten vaknar han av ett rysligt skrik…

För 69 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/laskiga-bocker-6-9.png
Böcker från vänster: Varuhuset, Mystiska skolan – Svarta Madam, Sökbyrån – Fallet med den rysliga skuggan.

Varuhuset Petrus Dahlin

När Ester provar en snygg klänning hon länge har sneglat på blir hon kvar i varuhuset efter att de har stängt. Och hon är inte ensam … Varuhuset är den första fristående delen i ”Läs på egen risk!”-serien med läskiga vandringssägner för nybörjarläsarna.

Mystiska skolan: Svarta madam Katarina Genar

Kom fram, kom fram Svarta Madam! Följ med till skolan där porten gnisslar, det finns spindelväv i fönstren och man hör väsande andetag i korridoren. Lättläst, rysmysigt och lagom läskigt i Katarina Genars serie för nybörjarläsare.

Spökbyrån. Fallet med den rysliga skuggan Kristina Ohlsson

Välkommen till Spökbyrån! Dimdalens egen akutmottagning för spökerier. Här finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken. Böckerna om Spökbyrån är rafflande och klurig läsning för lågstadieåldern av spänningsmästarinnan Kristina Ohlsson.

För 9 12 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/laskiga-bocker-9-12.png
Böcker från vänster: Besten och Betty, Salen, Den dansande djävulen.

Besten och Betty Jack Meggitt-Phillips

Om du tar en nypa Dumma mej, en skvätt Roald Dahl och en ganska rejäl tugga Little Shop of Horrors så kommer du ganska nära känslan i den här berättelsen! Ebenezer Tweezer är slät och rosig, men är i själva verket 511 år. På vinden bor en best som ger honom en magisk dryck. Men den är inte gratis. Besten vill varje år ha något speciell att äta …

Salen Nina & Willem Källmodin

Bakom en bokhylla i skolbiblioteket upptäcker kompisarna Lo, Johanna och Harry en dörr som ingen visste fanns. När de väl får upp den hittar de en gammal övergiven skolsal. Men det som börjar som ett spännande mysterium blir snart allt läskigare när det blir tydligt att någon i salen försöker få kontakt med dem. Någon som inte längre lever …

Den dansande djävulen Martin Widmark

Den första delen i en oupphörligt spännande trilogi om 13-åriga Tyko och hans resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för livsfarliga uppdrag men som också för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung.