https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/06/den-stora-lasutmaningen.png

Anmäl din klass till den stora läsutmaningen 2023 nu!

Snart drar äntligen landets största lästävling för fjärdeklassare igång igen! Bonnier Carlsen, Natur & Kultur, Rabén & Sjögren samt Adlibris är stolta arrangörer.

Texten publicerades i augusti 2023

Den stora läsutmaningen ger den där extra draghjälpen som kan behövas för att locka fram lässuget, som gör att man vill ha mer och mer och mer! Lässuget som på sikt ökar läskondisen och bygger upp läsvana för hela livet. Vinn en resa för hela klassen till Astrid Lindgrens värld eller någon av de andra härliga priserna.

In och anmäl din fjärdeklass bums! Och när du gjort det, tipsa en lärare du känner.

Läsningen är nyckeln till så mycket!

Yankho Kamwendo, tävlingsledare och skådespelare

Årets tävlingsledare: Yankho Kamwendo

Årets tävlingsledare är ingen mindre än Yankho Kamwendo! Utöver att vara en veteran från Bolibompa så jobbar Yankho som skådespelare och musiker. Vi frågade Yankho om hans egen relation till läsning och då uttryckte han det så här:

”Min egen läsresa började med att min mamma högläste mycket för mig, vilket hjälpte mig när jag skulle börja läsa själv – jag hade redan hört orden formuleras! Mammas söndagar bestod av läsning i sängen och det påverkade mig starkt. Läsning är nyckeln till så mycket! Jag ser fram emot en rolig och intensiv läshöst!”

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/06/yankho-bokhog-liggande.jpg
Yankho Kamwendo. Fotograf: Sebastian Folcker

Årets författare: Kristina Ohlsson, Petrus Dahlin & Frida Nilsson

Digitala boksnack utlovas under höstterminen. Under dessa tillfällen får barnen chans att ställa sina egna frågor till årets utvalda författare. Kul!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/06/forfattare.png
Fr v. Kristina Ohlsson, Petrus Dahlin, Frida Nilsson

Vinster 2023

I år är prisbordet mer dignande än någonsin! Vi håller tummarna för att det ska skapa ännu mer lässug och driv att öppna bokpärm efter bokpärm! Precis som tidigare ligger den åtråvärda klassresan som toppvinst, men vi har ökat på vinstchanserna ytterligare inför höstens tävling. Tack Astrid Lindgren AB, Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs, Filmbyn Småland, Litteraturnod Vimmerby, SF Studios, LasseMajas Deckarhus och SJ för fenomenala priser. Läs mer om alla vinster här!