https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/header_lasutmaningen-logo.png

Nu startar Sveriges största lästävling

Vi pustar och frustar i motionsspåren innan vi hittar flytet. Samma sak är det med barns läsning. Det gäller att träna, träna och träna. En morot i arbetet med att skapa läskondis under hösten är Den stora läsutmaningen.

I samarbete med våra kompisar på Bonnier Carlsen

Den 15 september drar tävlingen i gång för andra året med förhoppning om att väcka läslust hos alla Sveriges fjärdeklassare. Författaren och programledaren Ylva Hällen är tävlingsledare med uppdrag att peppa och inspirera barnen genom tävlingen.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/09/ylva-hallen-high.jpg
Årets tävlingsledare är författaren och programledaren Ylva Hällen. Foto: Peter Hagström

– Jag tror nyckelordet är lust! Fel bok kan få vem som helst att tappa sugen, rätt bok kan förändra ens liv. Med Den stora läsutmaningen vill vi locka fram den lusten. Ju mer barn läser desto större chans att de plötsligt får den där läsupplevelsen som stannar kvar hela livet!

Författarna Jenny Jägerfeld, Johan Anderblad och Johan Rundberg medverkar också i årets upplaga. Det kommer bland annat att arrangeras digitala klassrumssamtal där de stöttar och tipsar. 

Den stora läsutmaningen är en lästävling för fjärdeklassare som arrangeras av Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren.