Fjärilshuset Haga Ocean

Museum

Senast uppdaterad: 2020-08-13

Tider

Öppettider: mån–sön 10–16.

Beskrivning
Fjärilshuset följer Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Öppet som vanligt men vidtar försiktighetsåtgärder. För aktuell information se Fjärilshuset s hemsida.

På Fjärilshuset Haga Ocean upplever du livet under och över vattenytan. Njut av att vandra omkring fritt flygande fjärilar i tropisk miljö.  Förundras över fjärilarnas parningsdans, larvernas matglädje och om du har tur, se på när en fjäril kläcks och breder ut sina vingar för första gången.  Se även andra fantastiska djur så som vaktlar (små fåglar), land & vattensköldpaddor, ödlor, pilgiftsgrodor, koi-karpar, tusenfotingar med mera. 

Inne i vår havsdel, Haga Ocean, finns ett av nordens största hajakvarium. I den 30 meter långa tanken som rymmer 1,2 miljoner liter vatten, simmar revhajar tillsammans med färgglada fiskar och gitarrockor. Här finns även mindre saltvattensakvarium, en kryptunnel för barn, en utställning om vithajen och en liten biograf.  

Varmt välkomna in i värmen.

HITTA HIT

T-bana Odenplan, buss 515 till hållplats Haga Norra, därefter kort promenad. Med bil, avfart Hagaparken ifrån E4:an.
Kostnad

Entré: vuxna 190 kr, barn 4–15 år 98 kr, barn under 4 år gratis

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen