Följ med in i LENA ANDERSONS sagovärld på Millesgården!

Millesgården

Senast uppdaterad: 2019-04-10

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Kom till Millesgården i sommar! Här kan du möta en rad figurer ur sagans värld, som Kotten, Tick-tack och Mollan. Men även Linnea, som reste till målaren Monets trädgård i Frankrike, och Maja, som är duktig både på odling och alfabetet, kommer att vara här. Det är författaren och illustratören Lena Anderson som ställer ut och visar originalteckningar till sina många
böcker.

Det blir mycket att titta på och att göra. Kanske vill du lära dig klockan med Tick-Tack? Eller låtsas att du är med Linnea i Monets trädgård och springer på bron över näckrosdammen? Lite läskigt blir det att krypa in i Storm-Stinas hus och lyssna på sagan om Storm-Stina. Kanske kan du sjunga med i Majas alfabetssånger? Majas växthus finns här och ute i skulptörens trädgård (jag menar förstås Millesgårdens skulpturpark) finns ännu ett växthus där Maja odlar och lägger fram spel så att alla ska få träna bokstäver. Och så har vi en frågesport för alla som gillar att lösa kluriga problem och hitta svar på mystiska frågor. Kom hit, vettja!

HITTA HIT

T-bana till Ropsten, sedan Lidingöbanan 1 station eller buss 201, 202, 204, 205, 206, 211, 212, 221 till Torsviks torg. Därefter ca 5 min promenad till Millesgården. Följ skyltarna.

En lite kortare promenad blir det om man går av bussen vid Torsviks torg, går ca 200 meter till Stjärnvägen och där byter till buss 238, som går till Millesgården.   Restid från T-centralen ca 20 min.
Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

på gång just nu

Här kommer några av redaktionens favoriter som man inte får missa!

Till toppen