Kul läsning från Barn i stan
Intervjuer
Publicerat 27 Maj 2019 16:22

Skepp ohoj i Fyrens lekpark

Plaska loss i plaskdammen och avsluta med en hisnande åktur från rutschkanan, eller är det en fyr? Fyrens lekpark utanför Kärrtorp är ett populärt utflyktsmål. Skepp ohoj, ladda kanonerna! Här finns båtar, sjöbodar och trevligt strandhugg i lekformat.

text: Anna Lekberg foto: Felicia Duvringe & Anna LekbergHej Inger Bogne, parkingenjör på Skarpnäck stadsdelsförvaltning, kan du berätta om fyrens lekpark och plaskdamm!

– En kort promenad från Kärrtorps centrum och tunnelbanestation ligger lekparken Fyren, ett populärt utflyktsmål. Här finns förutsättningar för lek och rörelse för alla åldrar, grill, regntak, sittplatser och på sommaren en plaskdamm att bada i. Plaskdammen rustades upp 2011 och hela lekparken 2014/2015. Det var en total upprustning, då lekparken fick ett skärgårdstema.

Varför ska man besöka Fyrens lekpark och plaskdammen där?

– Fyren är en lekpark och mötesplats som är mycket populär. Här finns något för alla. Här finns en plaskdamm inramad med en pergola. Här finns även duschar och bord med sittplatser. Tre båthus står uppställda vid en träspång som fungerar som brygga. Här har en båt att leka i lagt till. Ett skeppsvrak har fyllts på med sand. Asfalten har målade linjer och sjökortstecken. Ovan sanddynerna av gummiasfalt höjder sig en fyr med en rutschkana. Här finns även en stor klätterställning samt gungor av olika slag. Det finns en cykelkarusell, hängmattor och en studsmatta. En hinderbana finns som är uppbyggd av stockar och stenar. I parken finns även en inhägnad småbarnslek med lekhus och träskulpturer i form av pingviner. Sommartid finns en toalettvagn här.Hitta fler plaskdammar och andra utomhusbad på barnistan.se/bada


Till toppen