Gruvan

Tekniska museet

Senast uppdaterad: 2020-03-23

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Från och med måndag 23 mars 2020 stänger Tekniska museet tillfälligt den publika verksamheten, inklusive restaurangen, med anledning av läget kring coronaviruset (Covid-19). Stängningen gäller tills vidare. Läs mer på museets hemsida. 

Gruvan, en av våra första utställningar, har genom alla tider varit en av de mest populära attraktionerna på Tekniska museet. Den 79-åriga publikfavoriten har fyllts på med nya specialeffekter, explosioner och en helt ny gruvort med simulatorer, labbverktyg och spel.
 
Nu kan du besöka Gruvan igen och ta del av nya spännande upplevelser i de gamla gruvgångarna och uppleva en helt ny modern del med borrsimulator och andra spännande stationer.
 
Följ med på en resa genom trånga, mörka gruvgångar där du får uppleva hur det en gång så farliga arbetet i underjorden gick till hundratals år tillbaka i tiden. Dessutom har Gruvan utökats med en helt ny del med moderna gruvmiljöer. Nu med visningar lördagar och söndagar samt onsdagskvällar.

HITTA HIT

Buss 69 till Museiparken. Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.
Tider

Öppettider: mån–tis 10–17, ons 10–19, tor–sön 10–17.

Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn 7–19 år 150 kr, barn 0–6 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen