Hälsa på hos Eldh

Carl Eldhs Ateljémuseum

Senast uppdaterad: 2020-07-17

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Carl Eldhs Ateljémuseum har under Kulturarvsdagen några extra programpunkter. För barn finns under museets ordinarie öppethållande kl.12-16 möjlighet att delta i några olika aktiviteter. Upptäck den spännande ateljémiljön, i sommar berikad med Bella Runes verk.

I museets verkstad som har flyttat utomhus, kan man skapa nyckelringar och armband i bl.a. makraméteknik med inspiration från den tillfälliga utställningen Skendöd med Bella Rune (materialkostnad 20 kr).

Man kan också gå på skulpturjakt utomhus. Låna bilderna i entrékassan och leta i museets trädgård. En liten gåva väntar

För de något äldre barnen   kanske en kultur-quiz kan vara något. För att svara på några frågor behövs Svensk Kulturarvs   gratis -app KulTur laddas ner. Appen är inte platsbunden.)

Missa inte heller Bella Runes verk i AR som bara kan ses i ateljémuseets trädgård. Bella Runes portal heter appen som behövs för att se den!

Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör och samordnare för Kulturarvsdagarna i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och
Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

HITTA HIT

Buss 50 hpl Roslagstull
Buss 2 hpl Sveaplan
Buss 515 hpl Norrtull/Sveaplan
Promenad genom parken bakom Sveaplans Högskola (Buss 2, 515). Promenad via Bellevuevägens allé (Buss 50).
Kostnad

Entré: vuxna 100 kr, barn upp till 15 år gratis. Tills vidare drop in i mån av plats (max 15 personer i museet samtidigt).
Materialkostnad 20 kr.

Info
Bra att veta
  • SkötbordNej
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen