Museet HAMN

Museum

Senast uppdaterad: 2020-03-27

Tider

Öppettider: 1/1–31/12 tis–sön 11–17.

Beskrivning
Till följd av Covid-19 pandemin har vi beslutat att stänga museet HAMN från och med den 28 mars för att minska smittspridning. Den största delen av regionens museer är sedan en tid stängda och antalet besökare till museet HAMN har minskat kraftigt. Vi beräknar att preliminärt öppna museet igen den 21 april. Under stängningen är du välkommen att följa museets digitala kanaler – här på vår hemsida, Facebook och Instagram där minivisningar av museet, tips om påskpyssel och mer därtill kommer att genomföras. På museet fortsätter arbetet med att skapa nya utställningar, underhålla samlingar och utveckla det digitala utbudet.
Förändringar i öppethållande och verksamhet kan genomföras med kort varsel. Har du frågor kring öppethållande eller museets verksamhet är du varmt välkomna att ringa eller maila museet HAMN på e-postadress: info@hamnmuseum.se eller tel: 08-570 31 110


Besök vår hemsida för senaste uppdateringar.

Sveriges första slagfältsmuseum – som berättar historien på plats. I en interaktiv utställning förmedlas vattenledens mångtusenåriga historia, med tyngdpunkt i på Slaget vid Stäket 1719.

Hos oss möter besökaren områdets historia från 300-talet o

HITTA HIT

Buss och tåg från Slussen: 
Ta anslutningsbuss från Slussen till Henriksdal och ta
därefter Saltsjöbanan till hållplats Fisksätra. Därefter ca 200 meters promenad på samma sida om spåret som stationen ligger – gå (förbi skolan och Folkets Hus) mot marinan till museet.

Bil: 
Väg 222 från Slussen, efter Nacka Forum håll höger mot Saltsjöbaden, därefter avfart mot Fisksätra. Ta  vänster efter tågstationen (mot Saltsjö Pir), över järnvägen och direkt ned till höger och sedan till
vänster in mot museet.
Kostnad

Entré: Vuxna 80 kr. Pensionär/student 50 kr. Barn och ungdomar t.o.m. 18 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen