Helgkul på Riksidrottsmuseet

Riksidrottsmuseet

Senast uppdaterad: 2020-02-26

Beskrivning
Missa inte museets kostnadsfria helgaktiviteter. Bland annat blir det filmklubb, sagostund och verkstad med skapandet av vimplar och klippdockor i fokus. 

Filmklubb varje lördag och söndag kl. 14
Se månadens film i vår filmsal. I april visar vi dokumentärfilmen Ruth, en dokumentärfilm om Ruth som älskar cheerleading. Tid: 30 minuter. I maj visar vi Chikara: sumabrottarens son, en dokumentärfilm om en ung sumabrottare i Japan.

Sagostund varje lördag och söndag kl. 14.30. Högläsning ur samiska sagor och berättelser i utställningen Sport och Sápmi. För 5 år och uppåt.

Verkstad varje lördag och söndag kl. 11.00–16.00. I april blir det Vimpelverkstad, gör en egen idrottsvimpel. I maj: Klipp ut och klä på våra klippdockor Maj, Gustaf, Ingemar och Tina. Drop in från 5 år och uppåt. Verkstaden är ej ledarledd. 

Femkamp Testa din balans, styrka, reaktion, snabbhet och rörlighet i utställningen SportLab. Lärorikt och roligt för både stora och små. Från 7 år och uppåt. 

HITTA HIT

Djurgårdsbrunnsvägen 26, buss 69, hållplats Sjöhistoriska museet.
Tider

Öppettider: lör–sön 11–17.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen