Höst på Skansen!

Skansen

Senast uppdaterad: 2020-09-23

Beskrivning
Nu är det höstsäsong på Skansen. Besök Nordens största friluftsmuseum och se djurens höstbestyr samt naturen blir vackert gul, orange och röd.

Hösten är en härlig tid på Skansen då djuren blir piggare och luften friskare. Under fyra helger blir det lite extra liv och rörelse när våra hösthelger drar igång. Grilla korv och äpplen, prova på lekar från förr, träffa barnmorskan som besöker hemmen i staden och på landet och många andra roliga aktiviteter.

Program hösthelger
Aktiviteter för hela familjen! Grilla korv och äpplen, testa dina kunskaper på tipspromenaden, träffa barnmorskan eller prova på lekar från förr. Det finns mycket roligt att göra för hela familjen.

Händer i våra trädgårdar
Hösten är en tid för att skörda och ta hand om det man odlat under sommaren.

I hus och gårdar
Under alla helger kan du kika in genom fönstren på många av våra kulturhistoriska hus och gårdar. Våra pedagoger rör sig på området och berättar gärna mer om hur livet kunde se ut för dem som levde där.

I år uteblir tyvärr den traditionella höstmarknaden på Skansen men på vår marknadsgata kommer hantverk och mat att finnas till försäljning.

HITTA HIT

Buss 67, spårvagn 7, färja från Slussen
Tider

Öppettider: 5–27/9 lör–sön 10–17.

Kostnad

Entré: vuxna 140–220 kr, barn 4–15 år 60 kr, barn 0–3 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen