Höstlov på Skansen: fasor från förr

Skansen

Senast uppdaterad: 2019-10-23

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Höstmörkret sänker sig över Skansen och det viskas oroligt i Stadskvarteret. Vad är det för en hemsk sjukdom som har drabbat staden och hur ska man skydda sig? Ska man gå till apotekarna med deras piller och krämer eller är det bättre att lyssna på De kloka och göra skyddande amuletter?

Märkliga typer rör sig i hus och gårdar. Vem är det som går och suckar och stönar på kyrkogården? Vågar du hälsa på De kloka i Bollnässtugan och träffa Kyrkstöten i Seglora kyrka?

Under höstlovet fylls Skansen med roliga och spännande aktiviteter. Lyssna på kusliga berättelser i stugorna, delta i höstlovspyssel och möt invånarna i den sjukdomsdrabbade staden. Upplev ett Skansen där historien får liv!

Restauranger och caféer bjuder på ruskigt god mat. På Bollnästorget kan du grilla korv. Ta med egen korv eller köp på plats för 15 kr styck.

Höstlovspyssel kostar 30 kr per person.

HITTA HIT

Färja från Slussen. Buss 67 eller spårvagn linje 7.
Kostnad

Pris: vuxna 140 kr, barn 60 kr. Materialkostnad 30 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen