Höstmarknad på Skansen

Skansen

Senast uppdaterad: 2019-08-02

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Upplev en marknad som kring år 1900! Under helgen den 28 och 29 september är det dags för en av Skansens härligaste helger. Låt dig underhållas av dansare, durspelare och lustiga karaktärer i marknadsvimlet. Pröva på lekar från förr och krossa porslin. Marknadsstånden dignar av korvar och karameller, hantverk och allehanda varor. Välkommen på höstmarknad!

Låt dig underhållas av dansare, durspelare och lustiga karaktärer i marknadsvimlet. Pröva på lekar från förr och krossa porslin. Marknadsstånden dignar av korvar och karameller, hantverk och allehanda varor. Krögarna serverar kroppkakor, ärtsoppa och kolbullar.
Runt sekelskiftet 1900 spelade marknader en stor roll i folks liv. Marknadsdagarna var bland de viktigaste festdagarna och betraktades som fridagar för herrgårdarnas drängar och pigor där de kunde spendera sin ytterst magra kontantlön.

HITTA HIT

Buss 67, spårvagn 7, färja från Slussen
Kostnad

Entré: vuxna 140–220 kr, barn 4–15 år 60 kr, barn 0–3 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen