Kul läsning från Barn i stan
Intervjuer
Publicerat 27 September 2019 15:00

Karius och Baktus intar Lilla Cirkus

I höst kommer de busiga och glupska tandtrollen Karius och Baktus till Lilla Cirkus. Det blir ett fartfyllt, musikaliskt äventyr för hela familjen. Pjäsen bygger på Thorbjörn Egners omyckta bok med samma namn. 

text: Karin Cedronius foto: Thorsson ProductionHej Karius och Baktus! Vad är ni för filurer? 

Vi är två charmiga, lite äckliga och väldans karismatiska tandtroll som föddes redan 1955, när vår ”pappa”, den norske författaren Thorbjörn Egner skrev den klassiska boken om oss. Thorbjörn är Norges svar på Astrid Lindgren och har skrivit himla många bra barnböcker!  

Vad får vi se när ni intar scenen på Lilla Cirkus?  

Vi kommer bjuda på en livlig och färgstark föreställning med en hel del akrobatik. Musiken är också jättebra, medryckande och kul för både barn och vuxna. Det kan vi lova!  

Ni fyller snart 70 år. Hur gör ni för att vara aktuella även för dagens barn? 

Vår regissör Johanna Huss har bearbetat manus och skapat en spännande fantasivärld som fångar flera perspektiv, samtidigt som allt blir roligt och lite tokigt när vi är med. Det kommer kännas nytt och fräscht även för dagens barn. Bland annat pratar vi om hur slit och släng, snabba belöningar som socker, skärmar och annat inte är bra för oss och det är ju ett väldans aktuellt ämne. 

Men vet inte alla barn idag hur viktigt det är med tandborstning?  

De flesta vet nog men det är lätt att mamma och pappa får tjata om tandborstningen ändå. Då är det bra om två knascharmiga tandtroll som vi kan ge trötta och spralliga barn lite hjälp på traven så att de börjar gilla att borsta tänderna.  

När är det premiär? 

Den 14 september. Då ser vi verkligen fram emot att få träffa många barn från olika delar av stan på Lilla Cirkus! Alla är så välkomna!

Läs mer och boka här!   


Till toppen