Isbjörnens spår

Etnografiska museet

Senast uppdaterad: 2019-08-22

Beskrivning
Vad döljer sig bortom Arktis istäckta vidder? Vilka djur finns i det bistra och kalla klimatet och hur lever människorna?

Hämta häftet med barn- och familjespåret Isbjörnens spår i receptionen och ge dig ut på äventyr i utställningen Ursprungsfolk i tre klimat: Arktis.

Arktis kallas det stora område som ligger runt nordpolen. I Arktis råder ett kallt klimat och där bor djur som exempelvis isbjörnar och sälar. Även om klimatförändringar på senare tid tyvärr börjat förändra miljön i stora delar av Arktis blir vintrarna fortfarande väldigt kalla. Några länder som helt eller delvis ligger i Arktis är: Kanada, Grönland och Ryssland.

Trots att det är så kallt i Arktis har människor bott där i tusentals år. På den här tipsrundan kommer du att få titta närmare på saker och föremål som kommer från Arktis och lära dig om sakerna, men också om människorna som använt dem.

Testa dig själv! Kan även du bli en "stor jägare i norr"?
Lycka till!

HITTA HIT

Buss 69 från Sergels torg, hållplats Museiparken på Gärdet.
Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen