Juljakt på Kungliga slottet

Kungliga Slottet

Senast uppdaterad: 2019-12-03

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Något bus är på gång i slottssalarna... slottets tomtenissar har gömt sig! Följ kartan och se om du hittar dom. En belöning till alla barn som deltar. Ta med barn och barnbarn på juljakt i Kungliga slottets gyllene salar. 

Tomtejakt i juletid
Tomtejakten äger rum under jullovet i Representationsvåningarna. Ett antal ”silvertomtar” är utställda i de storslagna slottssalarna. Med hjälp av jaktkartor, som finns på svenska, engelska, finska och ryska, ska tomtarna lokaliseras. Alla som lämnar in kartan får en belöning.

Djursafari året om
I slottssalarna finns också massor med djur – på väggar, i tak, på föremål och på möbler. En del är stora och en del är små, väldigt små. Nu gäller det att hitta dom! Aktivitetsspåret 'Djursafari' kan utföras året om. Kartan hämtas i kassan.

Följ tråden... i utställningen!
Dessutom pågår en utställning i Rikssalen, om textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström och hennes verk, där barnen roar sig med en barnaktivitet som utförs på egen hand.

HITTA HIT

T-bana Gamla stan. Buss till Slottsbacken eller Riddarhustorget.
Kostnad

Entré: vuxna 160–180 kr, barn från 7 år 80–90 kr, barn 0–6 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordNej
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • KaféNej
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen