https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/Waldemarsudde_foto_yanan_li3-e1709296088355.jpg

Kreativt på museet

I museernas ateljéer och verkstäder bubblar skaparglädjen när det målas, byggs och upptäcks. Waldemarsuddes vackra ateljé, mitt i den inspirerande slottsparken, bjuder in små konstnärer att skapa sin egen konst med stöd av konstpedagoger.

Hej Elisabet Hedstrand, konstpedagog på Waldemarsudde. Vad erbjuder er fina ateljé?

– Här kan barn och unga upptäcka, utforska och skapa sin egen konst. Vi målar, modellerar, gör kollage och skapar bild och skulptur i olika material. Våra konstpedagoger finns alltid på plats för att handleda barnen. Vi erbjuder även vårt populära friluftsmåleri ute i parken och på söndagar har vi aktiviteter för familjer.

Berätta om familjesöndagarna!

– Vi har alltid ett tema som knyter an till våra utställningar, konstsamlingen eller vår vackra park. I april har vi en grafikverkstad och i maj är det tema porträttmåleri. Vi inleder med en halvtimmes familjevisning, där alla kan hämta inspiration. Sedan går vi till ateljén och skapar egen konst i en och en halv timme.

Varför ska man besöka er ateljé?

– För att ge barnen möjlighet att upptäcka konsten och låta kreativiteten flöda. Här får de växa med konsten och söka sitt eget uttryck med stöd av våra konstpedagoger. Vi jobbar till exempel mycket med färgblandningsövningar så att barnen ska få chansen att skapa sina egna färger.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/Waldemarsudde_foto_yanan_li2-e1637676014515.jpg

Även ateljébyggnaden är speciell – berätta!

– Ateljén ligger i Gamla huset, ett vackert gammalt trähus som fick sitt nuvarande utseende på 1700-talet. Det ligger omgivet av en syrenberså och med utsikt över vattnet. Det är en fantastisk miljö som verkligen inspirerar till skapande. Prins Eugen själv både bodde och hade sin ateljé här under tiden han byggde sitt slott.

Vad kostar ett besök i ateljén och vilka åldrar passar den för?

– Materialkostnaden är 50 kronor för barn. De vuxna betalar bara vanlig entréavgift på 150 kronor. Vi erbjuder evenemang för olika åldrar, men familjesöndagarna har fokus på barn i åldern 5–10 år.

Annonser: