https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/Pepparkakshusutstallningen1_cred_-Viktoria-Garvare.jpg

Vinnarna i pepparkakshustävlingen är …!

Ingen har väl undgått att stans mest väldoftande utställning är i full gång! På ArkDes trängs just nu inte mindre än 130 ätbara skapelser i ”Pepparkakshus 2021”.

Nu får vi också veta vilka som är vinnarna i årets pepparkakshustävling! Söndagen den 19 december utser juryn nämligen de bästa bidragen i de tre tävlingskategorierna:

Dessutom finns (det kanske finaste priset) publikens pris! Här kan alla som vill gå in på www.arkdes.se för att se alla bidrag och rösta på favoriten. Det går att rösta fram till den 16 december.
Vinnarna presenteras förstås också på www.arkdes.se/pepparkakshus-2021

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/Pepparkakshusutstallningen3_Viktoria-Garvare.jpg
Foto: Viktoria Garvare

Årets tema är ”tillsammans”

Som tema för årets pepparkakshus-utställning har museet valt tillsammans.

Temat passar extra bra i år, då vi också äntligen kan uppleva alla fantastiska pepparkakshus tillsammans på plats på ArkDes

projektansvarig Elisabet Norin

Temat tillsammans har tolkats på mängder av snygga, fyndiga, skojiga, men också tänkvärda sätt. Här finns allt ifrån dignande julbordskalas och tomterave till biografer och padelbana, men också pepparkaksskapelser om hur vi kan värna om klimatet och om varann. Vid alla bidragen finns små skyltar med korta, kluriga texter som ger en extra dimension.

Pepparkakshus 2021 är perfekt att uppleva tillsammans: barn, föräldrar, mormor, farfar, kompisar. De äldre kan berätta för de yngre, till exempel om bidraget som visar fredsdagen på Kungsgatan (fast i ny tappning) – och tvärtom! För vilka är det som har absolut bäst koll på det där stora isblå slottet, där det bor två systrar?

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/Pepparkakshusutstallningen2_cred_-Viktoria-Garvare.jpg
Foto: Viktoria Garvare

Missa inte vinterverkstaden!

När ni sett er mätta på pepparkakshusen i utställningen kan ni passa på skapa själva i ArkDes Vinterverkstad. Designa och skapa egna pepparkaksformar och dekorationer tillsammans med pedagogerna i Studio ArkDes. Under adventshelgerna och på jullovet är det bara att droppa in på gratis workshop för hela familjen!

Utställningen Pepparkakshus 2021 pågår till 9 januari 2022 och det är fri entré!