Häng med på höstlovets färgsprakande LEGO-festival!

Under höstlovet mellan den 3 och 5 november går världspremiären av LEGO Festival of Play av stapeln i Friends Arena. Då förvandlas arenan till en legovärld med spännande artistuppträdanden och häftiga aktiviteter för hela familjen. Vi har intervjuat festivalens konferencier Alexander Hermansson som berättar mer om vad vi kan förvänta oss!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/10/Alexander-Hermansson_Fotograf-Marcus-Ljunggren--scaled.jpg
Alexander Hermansson är en omtyckt tv-profil bland barn och unga och ett välkänt ansikte från Sommarlovsmorgon i SVT. Fotograf: Marcus Ljunggren

Berätta, vad är LEGO Festival of Play?

Det är en festival med massor av roliga och häftiga aktiviteter för hela familjen som har världspremiär under höstlovsveckan på Friends Arena i Stockholm. Festivalbesökarna får skapa, utforska och drömma, stora som små. Man blir aldrig för gammal för att leka!

Låt ditt inre barn vara en lika aktiv besökare så blir det ännu roligare!

Vad kan vi som besökare förvänta oss av dessa dagar?

Förutom att bara uppleva den mäktiga och färgsprakande miljön finns det ett helt gäng olika zoner som bjuder på bland annat tävlingar, stora LEGO-byggen och gaming. Man får också chansen att se när en stor maskin liveprintar personifierade LEGO-bitar och det blir artistframträdanden med meet-and-greets av Theoz och Dolly Style. Det går att välja mellan att vara på festivalen antingen en hel- eller halvdag. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/10/1500x1500-1-e1709290149888.jpg
Mello-favoriten Theoz ska framföra sina största hits och popgruppen Dolly Style kommer uppträda med en färgsprakande och fartfylld show. Foto övre bild: Jessica Wikström Foto nedre bild: Joyce Rodriguez

Det står att man kan engagera sig i viktiga frågor genom Lego – vad är det för frågor och hur ska man göra?

Det kommer att finnas flera zoner som knyter an och belyser viktiga frågor på olika sätt. I en zon får man exempelvis använda sin kreativitet till att bygga bin samt bon till havssköldpaddor för att hantera klimatförändringarna. I en annan zon får man vara med och bygga framtidens städer.

Är det något man ska tänka på inför besöket?

Nej, kom som du är! Och till dig som är vuxen och tänker att du mest är där för barnens skull – låt ditt inre barn vara en lika aktiv besökare så blir det ännu roligare ;)

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/10/Nature-Park-scaled.jpg
Festivalen tar upp viktiga frågor. Bygg ett bi eller ett bo till havssköldpaddor för att hantera klimatförändringarna!

Vad finns det att göra för den yngre publiken? Det är ju rekommenderat redan från 3 år.

För de allra minsta finns det en zon i festivalområdet som heter My First Garden där barnen får komma närmre naturen med LEGO DUPLO Garden-serien. Sedan kommer det vara massor av färgsprakande miljöer som kommer fascinera även de minsta. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/10/LEGO-Festival-of-Play-e1709290137963.jpg
Friends Arena omvandlas till en lekfull LEGO-värld för både stora och små.

Vad är din relation till Lego?

För mig har det genom hela livet varit oerhört viktigt att få vara lekfull, kreativ och fantasifull. Jag har aldrig riktigt slutat att leka, och LEGO har alltid varit en favorit just för att det på ett enkelt sätt förenar vuxna och barn i leken. Just nu bygger jag inte bara med min lilla son, utan faktiskt även på egentid med LEGO Technic.

För alla Alex-fans därute; vad är din roll under dessa dagar och kommer vi få chansen att hälsa på dig?

Jag har fått äran att vara besökarnas konferencier och guide under eventet, så jag kommer att dyka upp titt som tätt och hålla i trådarna både från scen och ute på golvet. Även jag kommer att ha Meet-and-greets så man får absolut chans att hälsa på mig. Hoppas vi ses där :D!