https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/Minigolf1.jpg

Dags för minigolf!

Minigolf (eller bangolf som de insatta kallar det) är den perfekta aktiviteten för att träffas och aktivera sig utomhus med. Vi har bett en minigolf-profil och passande nog också småbarnspappa att guida oss till några smultronställen runtom i Stockholm!

Hans Olofsson började själv spela som 4-åring och har dubbla VM-guld i bangolf i början av 2000-talet och driver idag fyra populära minigolfbanor under konceptet Golfbaren i Stockholmsområdet.

Varför minigolf?

Utomhus och somrigt, socialt och alla åldrar kan vara med. Lite tävlingsnerv som triggar, men också en enkel aktivitet att utföra som ger en kul stund. Perfekt för lilla och stora familjen, barnkalas med lite avstånd, när barnbarnen skall träffa sina mor- & farföräldrar etc.

Ditt bästa speltips för en glad amatör-familj?

Låta pappa vinna… ;-)
Jag tror de flesta skulle lyckas bättre och ha det (ännu) roligare på minigolfbanan genom enkla knep. Främsta tipset är att vara lite taktisk och kolla banan och sikta med lite tanke samt kolla noga vad de andra spelarna hittar på. Hur bollarna rullar är ingen slump, lär dig av andras bra och dåliga puttar och hur bollen rullar så kan du lättare lyckas få i bollen snabbare vilket gör spelet roligare. För barn handlar det mycket om tålamod och inte slå på rullande bollar, det blir tyvärr inte bättre. Men viktigaste tipset där är nog att verkligen välja en klubba i lagom storlek. Barnen vill gärna köra lite hockey-inspirerat med lång klubba. Det blir svårt att spela då, tumregeln är att skaftet skall nå ungefär upp till bältet i byxorna.

Vi har förstått att Golfbaren satsar på både familj och vuxen målgrupp, du får chansen att lyfta dina egna banor först, vart skall vi åka i sommar?

Golfbaren Kristineberg

En klassiker i minigolf-Stockholm sedan 1954 som med sitt läge bredvid tunnelbanan i Kristineberg har setts av miljontals förbipasserande. 2013 öppnade Golfbaren sin första enhet här efter en rejäl ombyggnad och har sedan dess lockat många besökare. Familjeanpassad sommar-meny och numera klassiska Uggleparken som är en välkänd lekpark för både små och lite större barn ligger nära. Även plaskdammen i Fredhäll på andra sidan tunnelbanan är klassiskt familjetillhåll sommartid (med reservation för att den är stängd denna sommar).

golfbarenkristineberg.se

Golfbaren Aspudden

Det har även här funnits minigolfbanor på platsen sedan 1954. Efter en modernisering av banor och serviceutbud öppnade Golfbaren 2017 denna härliga oas i hörnet av Aspuddsparken med populär parklek bredvid. Passar alla åldrar och är mycket uppskattad bland Aspudden-borna som fyller både servering och banan från tidig vår. Med både stor och nybyggd lekplats samt populära parkleken som närmsta granne är detta Golfbarens flaggskepp för barnfamiljer.

golfbarenaspudden.se

Golfbaren Jungfrusund

Alla banor inom Golfbaren har satsat mycket på estetik och lyckats bra med sitt läge. På denna bana slås nog rekordet i vackert läge och bana. De första 7 hålen spelas på en brygga, resterande 11 ligger i praktiken på stranden. Mitt i Jungfrusunds Marina med Padel, Restaurang, Gym, Gästhamn, Butiker mm ligger Golfbarens senaste och enligt många snyggaste bana. Stranden som är en del av banan lockar till bad för de minsta när de tröttnat på minigolfen.

golfbarenjungfrusund.se

Vilka andra minigolfbanor skall man besöka i Stockholmsområdet?

Slutligen, den stora frågan, heter det förresten inte bangolf?

Ja, där kom den….
Mitt svar är då;
Minigolf ser jag som det enkla samlingsnamnet på all form av minigolf (bangolf äventyrsgolf etc) och det väldigt många av oss spelar varje sommar med vännerna. Bangolf heter sporten officiellt och främst klubbarna som har tävlingsverksamhet använder detta namn på spelet.

Äventyrsgolf används på de nya banor som byggts sista 20 åren där dammar, bunkrar piratskepp, slott mm utgör visuell plägnad och spelutmaning. Spelunderlaget är ofta konstgräs och banorna har en design som ofta för tankarna till vanlig golf. Dessa banor brukar vara mest uppskattade land barnfamiljer då det händer lite mer under spelet.