Teater: Kulla-Gulla

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad: 2020-11-13

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Berättelsen om Kulla-Gulla är berättelsen om ett Sverige inte för så länge sedan … Med sin osvikliga godhet och moraliska kompass har Kulla-Gulla fängslat generationer av bokläsare. 2020 firar Kulla-Gulla 75 år och för första gången ska vi få möta hjältinnan på vår stora scen. Premiär 4 december. 

Vintern är för de fattiga ofta en kamp på liv och död. Gulla kommer från barnhemmet till Kullatorpet för att arbeta. Trots att arbetet är hårt trivs hon med sina många sysslor på gården och att se till husbondens barn.  När det avslöjas att hon är släkt med den rike patronen vägrar hon lämna fattigdomen för ett liv i lyx.
Patronen, som inte ger upp på sitt barnbarn, vill ge henne det liv hon en gång var född att leva. Men ju äldre Gulla blir, desto tydligare blir orättvisorna för henne. De rika kvinnornas rena klänningar, männens leenden på bal, karamellerna som på nåder delas ut till de fattiga barnen – hon ser samhällets strukturer och vänta bara – hon kommer vilja göra något åt det.

För regin står Maria Sid och i rollernaser vi bland andra Maja Rung, Odile Nunes, Peter Gardiner, Sandra Medina, Isabelle Kyed, Tove Edfeldt,
Carlos Romero Cruz, Robert Noack, och Karim Rahali. 
Tider

När: 4 december 2020-17 januari 2021.

Kostnad

Pris: vuxna 495 kr, barn 150 kr (över 12 år 195 kr).

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandat med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen