Lasse Åberg: Mitt liv som tecknare

Åbergs Museum

Senast uppdaterad: 2020-04-20

Beskrivning
Åbergs Museum har öppet men följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer i arbetet att motverka spridningen av Covid-19. 

Många tror att Lasse Åberg är en skådespelare, filmskapare och musiker som tecknar lite då och då. Det är precis tvärtom. Redan som barn sa Lasse att han skulle bli tecknare och efter en magisterexamen på Konstfack i mitten av 1960-talet har han kontinuerligt arbetat som illustratör och konstnär vid sidan av andra projekt. Lasses motto är: “Inte en dag utan ett streck”.

I denna nya utställning visas en rad olika föremål i kronologisk ordning, från Lasses teckningar som tonåring och framåt. Skisser, prylar och olika tryck – mycket har aldrig tidigare visats. 

Utställningen visas 1 april till och med 27 september.

HITTA HIT

Kör E18 till Bålsta. Följ skyltarna.

Pendeltåg till Bålsta. Från stationen är det 1,6 km om du vill promenera, följ skyltarna eller ta lokalbuss UL (Upplands lokaltrafik) 303 som stannar precis bakom museet, hållplats Lindegårdsvägen.
Tider

Öppettider: 1/4–27/9 mån–sön 11–16.

Kostnad

Entré: vuxna 100 kr, barn 60 kr.
Familjebiljett 270 kr (inkl. 2 vuxna och 2 barn).

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen